Bezienswaardigheden in Hardenberg

Voor veel mensen is de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel nog onbekend terrein. En dat is zonde, want in Hardenberg valt namelijk ontzettend veel te beleven! Of je nu op zoek bent naar een origineel dagje uit met vrienden of een bestemming zoekt voor een korte vakantie met je gezin: in Hardenberg is er voor iedereen wel wat leuks te vinden. Zo vind je in Hardenberg verschillende bezienswaardigheden zoals musea, mooie tuinen en historische monumenten zoals de Loozensche Linie. In dit artikel vertellen we je dan ook alles over de leukste bezienswaardigheden van Hardenberg!

Bezienswaardigheden in de natuur van Hardenberg

Als je van geschiedenis houdt ben je in Hardenberg aan het juiste adres. Zo vind je er onder andere de Loozensche Linie, een bijzondere plek die in 1800 werd aangelegd door Napoleon Bonaparte. Je kunt heerlijk wandelen langs de linie terwijl je meer ontdekt over de geschiedenis van Hardenberg en zelfs een heus fort tegenkomt! Daarnaast kunnen wij aan de liefhebbers een bezoekje aan het Streekmuseum de Kalkovens aanraden. Hier kun je alles leren over schelpkalkproductie en een echt turfschip bezichtigen. Wil je nog meer te weten komen over de rijke historie van de gemeente Hardenberg? Plan dan een fiets- of wandeltocht langs alle historische punten van Hardenberg. Je kunt tijdens je route ook meerdere ‘verhalenpunten’ ontdekken, waarop een verhaal over de directe omgeving wordt verteld. Hoor je de verhalen liever live? Overweeg dan eens een wandeltocht onder leiding van een gids. Ben je op zoek naar nog meer mooie bestemmingen voor een ontspannen wandeling? Bezoek dan eens de de sier- en kruidentuinen in de Kruidenhoeve, de vijvertuinen van Ada Hofman, de Priona tuinen of de tuinen van Mien Ruys. Deze prachtige tuinen zijn echte bezienswaardigheden binnen Hardenberg en zullen je zeker een vakantiegevoel bezorgen! De natuur van Hardenberg heeft in elk seizoen haar eigen charme en is dus geschikt om het hele jaar door te bezoeken. En mocht het overhoop toch gaan regenen, dan zijn er gelukkig ook nog genoeg overdekte bezienswaardigheden in Hardenberg te vinden.

Kunst en cultuur in Hardenberg

Voorbeelden van deze overdekte bezienswaardigheden in Hardenberg zijn bijvoorbeeld het museum ’t Stadhuus waar je alles ontdekt over de geschiedenis van Hardenberg, en de bierbrouwerij Mommeriete waar je heerlijke biertjes kunt proeven en een rondleiding kunt krijgen. Ook het Stedelijk Museum van Coevorden en het Streekmuseum van Ommen zijn echte aanrader als je nog meer wilt leren over de Nederlandse historie. Mocht je met kinderen in Hardenberg zijn en iets minder geluk hebben met het weer dan kun je altijd nog even lekker opdrogen in indoor speeltuinen zoals de Mad Monkey Jungle of Plopsaland. Overigens is voor creatieve kinderen een bezoekje aan het kunstatelier de ArtCrew, waar ze onder begeleiding van kunstenaars de mooiste kunstwerken kunnen maken, ook zeker de moeite waard. Je kinderen zullen er lekker hun ei kwijt kunnen, terwijl jij ondertussen geniet van een drankje in het gezellige Grandcafé Docks of even het historische winkelcentrum van Hardenberg ontdekt.

Volledig tot rust komen in Hardenberg

Na een lange dag vol met het bezoeken van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Hardenberg zul je waarschijnlijk wel toe zijn aan een lekker hapje en drankje. Gelukkig zijn er in Hardenberg ontzettend veel gezellige restaurants en cafés te vinden waar je weer op adem kan komen. Bezoek bijvoorbeeld eens het restaurant de Tuinkamer waar chef Alwin Leemhuis de meest exclusieve gerechten bereidt met ingrediënten uit de Priona Tuinen. Wil je je uitje naar Hardenberg in stijl afsluiten? Ontdek dan ook een van de prachtige accommodaties die Hardenberg rijk is. Zo weet je zeker dat je niet alleen van alle bezienswaardigheden zult genieten, maar ook dat je volledig tot rust zult komen tijdens je bezoek aan Hardenberg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.