Genieten van de natuur in en rondom Hardenberg

Hardenberg: ideaal voor outdoor activiteiten en uitstapjes in de natuur!

Nederland kent ontzettend veel mooie, vaak nog relatief onbekende bestemmingen die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een ontspannen dagje uit of tijdens een vakantie in eigen land. Een goed voorbeeld van zo’n bestemming in eigen land is de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel. In Hardenberg vind je namelijk niet alleen een rijke historie en cultuur maar ook prachtige natuurgebieden die zich uitstekend lenen voor allerlei outdoor activiteiten en uitstapjes. Doordat elk seizoen zijn eigen charme heeft is Hardenberg dan ook eigenlijk altijd wel een geschikte bestemming. Bovendien is er in Hardenberg voor ieder wat wils te vinden: of je nu houdt van vogels spotten, wandelen, fietsen of op zoek bent naar sportieve activiteiten terwijl je ondertussen geniet van het landschap. Ben je inmiddels benieuwd geworden naar Hardenberg? Lees in dit artikel dan snel wat er allemaal in Hardenberg te ontdekken valt!

Wandelen en fietsen in de omgeving van Hardenberg

In Hardenberg vind je meerdere mooie natuurgebieden zoals de Reestdal, de Vecht en de Ommerschans. In alle gebieden kun je heerlijk wandelen, fietsen en picknicken. Bovendien vind je in deze natuurgebieden ook andere leuke activiteiten. Zo is de Vecht ideaal om vogels te spotten en kun je je wandeling of fietstocht eventueel combineren met een overtocht met de pond. In Hardenberg zijn verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar die precies bij jouw wensen passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kindvriendelijke route inclusief een speurtocht of op pad gaan met een gids die je ondertussen alles zal vertellen over Hardenberg en de omgeving. Je kunt de route eventueel van te voren online gratis samenstellen zodat je op de dag zelf alleen nog maar hoeft te zorgen voor goede wandelschoenen of opgepompte fietsbanden.

Sportieve activiteiten in de omgeving van Hardenberg

Is wandelen of fietsen net iets te saai voor jou? Ook als je op zoek bent naar meer avontuur en actie vind je in Hardenberg genoeg leuke opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van varen over de Vecht, kanoën in een echte wildwaterbaan of mountainbiken terwijl je ondertussen van de prachtige natuurgebieden geniet? Daarnaast vind je in Hardenberg ook een outdoor centrum (Total Outdoor Event) waar je terecht kunt als je wilt paintballen, klimmen, boogschieten of een hindernisparcours wilt afleggen. Dit outdoor centrum is zeker een bezoekje waard als je in Hardenberg bent met een groep vrienden of een stel energieke kinderen! Mocht je na al deze sportieve activiteiten toe zijn aan wat ontspanning, dan is een bezoekje aan 1 van de zwembaden die je vindt in de gemeente van Hardenberg of het waterpark Slagharen het overwegen waard.

Uitrusten in Hardenberg

Na al deze ontspannende maar vermoeiende uitstapjes in de prachtige natuur van Hardenberg kunnen wij ons voorstellen dat je toe bent aan een stevige maaltijd en een goed bed. Gelukkig kun je ook daarvoor terecht in Hardenberg. Zo kun je heerlijk tafelen in restaurants zoals de Stadsherberg De Olde Woage of nog een biertje gaan proeven in bierbrouwerij de Mommeriete, om daarna een gezellig bed & breakfast zoals De Rheezer Kamer op te zoeken voor een welverdiende nachtrust.

Heb je de volgende dag nog geen genoeg gekregen van Hardenberg? Ontdek dan naast de prachtige natuur ook eens de vele historische, culturele en overige evenementen die deze veelzijdige gemeente te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.